De ongerepte wildernis die de Biesbosch is, biedt een schat aan informatie, weetjes, feiten en inzichten. Een schat, die goed bewaard moet worden, zodat we die door kunnen geven aan volgende generaties. Hier lees je meer over de regels die gelden in het park en welke leerzame activiteiten en programma's er te doen zijn voor scholen. Want leer je niet het meest door het zelf te ervaren?

Avontuurlijk leren!

Wat is er leuker voor kinderen dan iets leren door zelf te ontdekken en beleven? Niet lezen in boeken, maar gewoon zelf op avontuur en ervaren! In de Biesbsoch vind je meerdere speciaal daarvoor opgeleide schoolgidsen die groepen kinderen kunnen begeleiden tijdens hun ontdekkingstocht door de natuur. Er zijn meerdere schoolprogramma's beschikbaar voor basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs, die garanderen dat een bezoek aan de Biesbosch niet alleen leuk, maar ook leerzaam is.

Meer info

Drones zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En we kunnen ons goed voorstellen dat het je geweldig lijkt om de Biesbosch van bovenaf te bewonderen. Helaas is dit niet toegestaan. Drones, of andere 'lucht vaartuigen' zoals modelvliegtuigen en luchtballonnen, kunnen namelijk de water- en vogelrijke gebieden verstoren. Zonder toestemming is vliegen boven de Biesbosch dus niet toegestaan. Wil je filmen voor een documentaire, natuurfilm of educatief materiaal, neem dan contact op met Staatsbosbeheer.