Woensdag 24 mei staan tijdens de Dag van het Nationaal Park de nationale parken in de schijnwerpers. Het thema van dit jaar is 'voortbouwen op onze wortels'. Welke betekenis geven de verschillende generaties aan natuur? En hoe kunnen we natuur doorgeven aan toekomstige generaties? Bezoek zelf een van de nationale parken en wellicht krijg je antwoord op deze vragen.

Jaarlijkse viering

Elk jaar vieren alle nationale parken in Europa op 24 mei de Dag van het Nationaal Park. Op deze datum werd in 1909 het allereerste nationaal park van Europa ingesteld: Sarek gelegen in Zweeds Lapland. Op deze manier eert EUROPARC Federation jaarlijks de beschermde natuurgebieden in Europa. Inmiddels telt Europa honderden nationale parken, waarvan er 21 in Nederland liggen. 

Fotoserie ‘Voortbouwen op onze wortels’

Op woensdag 24 mei viert jong en oud de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘Voortbouwen op onze wortels’ delen we de inspirerende verhalen van mensen binnen de nationale parken. Een drieluik van portretten onthult hun unieke band met het park.

De nationale parken in Nederland vormen een bron van inspiratie en verwondering voor mensen van alle leeftijden. Het zijn plekken om te ontspannen en te ontdekken. De parken vormen een decor voor avontuurlijke tochten en ontmoetingen met de rijke flora en fauna. Deze ervaringen roepen een diepere waardering op voor de schoonheid en diversiteit van de nationale parken. Het maakt ons bewust van het belang om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties.

De verhalen laten zien hoe de mensen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond, de schoonheid en magie van het nationaal park omarmen. Het inspireert om zelf de verbondenheid met de natuur op te zoeken. 

Sint Elisabethvloedroute!

Langs de geschiedenis van de Biesbosch, fiets de Sint Elisabethvloedroute! De route is 167 kilometer lang en door 2 provincies en door 13 dorpen en steden. Het zijn 5 aan elkaar geknoopte rondjes, dus je kan de route ook in delen fietsen.

Meer informatie!

Over de campagne