Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten en over weidse watervlakten met brede rietkragen. Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen, van 2 uur tot een hele dag. Zelfs een meerdaagse tocht is mogelijk! Overnacht in het hart van de Biesbosch in je eigen tentje op een zogenaamde paalkampeerplaats. Kanoën is een avontuur!

Startpunten

Er zijn verschillende startpunten in de Biesbosch waar je, jouw eigen kano te water kunt laten, maar een kano huren kan natuurlijk ook. Op de Biesboschkaart van Staatsbosbeheer, te koop of in te zien bij de hoofdpoorten, staan alle kanosteigers in de Biesbosch aangegeven.

Vanwege de drukke scheepvaart op de brede Amer wordt afgeraden de haven van Drimmelen als startpunt te gebruiken. Beter kunt u uw kanotocht starten bij: Jachthaven Vissershang, daar net over de dijk ligt de steiger. Er is voldoende parkeergelegenheid. Net als bij Jachthaven Van Oversteeg.

Routes

Je kunt verschillende routes kanoën in de Biesbosch. In de Brabantse Biesbosch kun je zelf je route bepalen door de Noordwaard doormiddel van knooppunten. Daarnaast kun je er ook kiezen uit diverse routes, er is voor ieder wat wils, voor de beginner tot de doorgewinterde kanoër. Word je liever begeleid op jouw kanotocht door de Biesbosch? Ga dan met een gids op pad!  

Kanoroutes Brabantse Biesbosch

De leukste kanoroutes door de Biesboschlinie, in de Biesbosch en door de Noordwaard vind je hier. Er is voor elk wat wils: voor beginners tot doorgewinterde peddelaars. Zelf je route samenstellen? Dat kan met de knooppuntenroute door de Noordwaard.
De routes bekijken

 

Kanoroutes Sliedrechtse Biesbosch

Voor kanoërs in de Biesbosch zijn er drie bewegwijzerde routes te volgen: één vanaf Biesboschcentrum Dordrecht en twee vanaf Natuurpoort Vissershang. Andere routes staan aangegeven op de kaarten die je van de meeste kanoverhuurders meekrijgt.
De routes bekijken

Waar dien je rekening mee te houden?

Dat de Biesbosch een ruig natuurgebied is waar je soms voor onverwachtse situaties komt te staan: een droogliggende kreek of een ondergelopen wandelpad. In de Sliedrechtse Biesbosch bijvoorbeeld, is er een getijverschil van gemiddeld 80 cm en vooral bij vloed staat er een flinke stroming. Over dit soort situaties kunnen we je van tevoren natuurlijk niet exact informeren, maar juist dat aspect maakt een bezoek aan de Biesbosch zo avontuurlijk! 

Bij de routes die vertrekken vanaf Jachthaven Vissershang hou bij de oversteek Spijkerboor, rekening dat er bij wind veel golfslag is, draag dus een zwemvest. 

Vanaf Drimmelen zijn er diverse kanoroutes voor gevorderden mogelijk. Deze beginnen en eindigen altijd met de oversteek van de rivier de Amer. Hier is sprake van scheepvaart en golfslag, draag dus een zwemvest.