Parkeerplaatsen in de Biesbosch

De parkeerplaatsen zijn niet alleen een prima plek om je auto te parkeren. Er ligt namelijk vaak horeca dichtbij, net als toiletten. Daarnaast zijn ze de perfecte uitvalsbasis voor het begin van jouw dagje Biesbosch! De gastheren die bij deze plekken gevestigd zijn geven je heel graag allerlei informatie, routekaarten en tips om jouw dag onvergetelijk te maken! 

De Biesbosch voor mindervaliden

De Biesbosch is een haast ongerepte wildernis! Vol kronkelende kreken en slingerende paden, die je langs een prachtige diversiteit aan natuur leiden. En ook als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit kun je de Biesbosch beleven. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. De bezoekerscentra in de Biesbosch zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Zij kunnen hier dus ongehinderd een tentoonstelling bekijken of meer informatie opvragen over het gebied. Rondom Biesboschcentrum Dordrecht en Biesbosch MuseumEiland zijn verharde paden waar je korte en lange wandelingen kunt maken in een rolstoel.  

Bij Biesboschcentrum Dordrecht kun je een fluisterbootje huren dat speciaal voor mensen in een rolstoel is gemaakt. Je kan het in een rolstoel besturen. Neem plaats en geniet vanaf het water van de Biesbosch!