Helden van de Herfst - onderbouw

Contact

Deutersestraat
5223 GV ’s-Hertogenbosch
Plan je route

Ben je op zoek naar een actieve en leerzame dag voor groep 1, 2 en 3 van de basisschool? Kom dan in de herfst met je klas naar de Moerputten. Onder leiding van gidsen gaan de kinderen de Moerputten beleven in een speelse ontdekkingstocht met veel doe-opdrachten. De Moerputten is een bijzonder moerasgebied met laagveen, schraalgraslanden, elzenbroekbos en de 600 meter lange Moerputtenbrug.

De kinderen gaan te voet op pad en onderweg speuren ze naar kriebelbeestjes/bodemreuzen, maken een herfstschilderij, ontdekken paddenstoelen of ze maken een moerasparfum van mosjes, aarde, bladeren etc. Ook kunnen ze een natuurslinger maken en spinnen en spinnenwebben onderzoeken. Sfeer is herfst, dus mysterieus. Het kan ook nat zijn en fris/koud. Daarom zijn de jonge kinderen volgens onze gidsen ‘helden’ als ze de herfst trotseren.

Wanneer

  • Woensdag 22 mei 2024
  • Dit evenement is op aanvraag beschikbaar. De beschikbaarheid kan variëren per dag. Neem contact met de beheerder om meer te weten over de mogelijkheden en beschikbare data.

Locatie