Oosterhout en de Biesbosch

Bourgondisch, gastvrij én gelegen aan de Biesbosch! Dat is Oosterhout, een perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan de Biesbosch. Waar je in het park geniet van prachtige natuur, wildernis, de rust en allerlei dieren, kun je in Oosterhout ook genoeg bezoeken! Vervolg je fietstocht bijvoorbeeld door de stad, stap af voor een heerlijke lunch, ga lekker shoppen en eind je bezoek met een rustgevende overnachting.

Te doen in Oosterhout

Speurtocht voor kids

Ooit leefde in Oosterhout de vrolijke, gezellige en rebelse nar Bombast. Deze feestvierende bourgondiër bracht de hele bevolking bij elkaar, totdat hij werd vervloekt! Hij werd verbannen tot een leven onder de aarde van Oosterhout, waarna hij nooit meer is gezien. Maar in Oosterhout hebben ze sterke vermoedens dat Bombast ooit zal verrijzen. En met kinderen kun je een gezellige speurtocht doen op zoek naar deze vrolijkerd! 

Bombast Speurtocht

Lekker eten in Oosterhout

De Heilige Driehoek

De drie kloosters Sint Catharinadal, Onze Lieve Vrouweabij en de Sint Paulusabdij vormen in Oosterhout de zogenaamde Heilige Driehoek. Denk aan schitterende tuinen, landerijen en momumentale boerderijen die een adembenemende afwisseling vormen op je bezoek aan de Biesbosch!

Bekijk de wandeling

Wandel, fiets of vaar je weg door de Biesbosch

Ontdek de Biesboschregio