In het landelijke Raamsdonk vind je in een authentiek pand een prachtige Bed & Breakfast. Deze plek heeft een rijke historie. We gingen langs bij Jaap en Marleen om hun mooie plekje te bekijken. Lees hieronder verder!

Veertien jaar geleden startte Jaap de allereerste Bed & Breakfast in Raamsdonk. De B&B is een groo…

In het landelijke Raamsdonk vind je in een authentiek pand een prachtige Bed & Breakfast. Deze plek heeft een rijke historie. We gingen langs bij Jaap en Marleen om hun mooie plekje te bekijken. Lees hieronder verder!

Veertien jaar geleden startte Jaap de allereerste Bed & Breakfast in Raamsdonk. De B&B is een groot appartement met een aparte slaapkamer voor twee personen. Het pand is gebouwd in 1704 en heeft van 1780 tot 1880 gediend als pastorie. Destijds hadden ze in de tuin een schuilkerk omdat Katholieken hier geen kerk mochten hebben. In 1880 is daar verandering in gekomen en is de schuilkerk verplaatst naar de kerk in het dorp. Wat nu de B&B is was vroeger de kamer van de pastoor. Hij bereidde hier zijn preken voor. De meid van de pastoor had een aparte kamer wat nu de slaapkamer voor B&B gasten is. Het is een moderne B&B maar de oude elementen zoals het glas en lood zijn bewaard gebleven. Zo zit de hele ruimte vol met details van vroeger. 

‘Wij zijn blij dat het geluk dat wij ervaren kunnen delen met onze B&B gasten’.

De B&B heeft een eigen keuken met vaatwasser, grote eettafel en een ruim zitgedeelte met TV. De slaapkamer en badkamer zijn gescheiden van de woonkamer. De B&B is adults only en vanaf twee nachten te boeken. Ook bieden ze verschillende opties voor het ontbijt aan. Je kunt kiezen voor geen ontbijt, een gevulde koelkast met verse broodjes aan de deur of een super uitgebreide ontbijtkar als je jezelf even goed wilt laten verwennen. 

‘Het is mooi om te zien hoe mensen hier gestrest uit de file aankomen en op zondag met een ontspannen gezicht weer vertrekken’.

Ze zijn er erg trots op dat de mensen zich hier thuis voelen. Marleen is ook erg trots op haar ontbijtjes. Geen ontbijt is hetzelfde en ze maakt er altijd iets unieks van. Marleen en Jaap hebben ook buiten een speciale plek voor de gasten. Zo kun je als gast optimaal genieten van je verblijf zonder gestoord te worden. Zin om de omgeving te verkennen? Er zijn fietsen aanwezig voor de B&B gasten zodat je er lekker op uit kunt. Heb je een viervoeter? Je hondje is ook van harte welkom in de B&B. Jaap en Marleen bieden ook de haal en breng service als je chique gaat dineren.

De toekomst

Vanaf 1 januari komt er nog een huis vrij op het erf van Jaap en Marleen. Dit wordt een vakantiehuis of een huis voor als mensen in between huizen zitten. Ook wordt er gewerkt aan een overkapping/ tuinhuis met open haard waar de B&B gasten kunnen zitten als het wat minder weer is. Vanaf het nieuwe jaar gaat Marleen ook workshops organiseren. Haar ideaal is een bloemenpluktuin te creëren waar mensen langs kunnen komen om hun eigen boeketje te kunnen plukken. Jaap zijn ideaal is een buitenbioscoop waarbij mensen in Italiaanse sferen kunnen genieten van een mooie film op een prachtige plek. Ten slotte zouden ze graag camperplaatsen gericht op dieren creëren achter op het erf.

Marleen en Jaap omschrijven hun plek als bourgondisch, sfeervol en gastvrij. 

Ben jij op zoek naar rust en ruimte op een bijzondere locatie in Raamsdonk? Kijk dan eens naar B&B De Bergense Hof. De B&B is te boeken via Bed & Breakfast Nederland, Erfgoed Logies of via de eigen website: https://www.debergensehof.nl/nl/

Prijzen

  • € 99,00 Kamer per nacht op basis van 2 personen, (alleen te boeken voor min. 2 nachten)
  • € 94,00 Gastenkamer per nacht op basis van 1 persoon
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Locatie