Nieuwe Biesboschgidsen gezocht!

De gidsen van Nationaal Park De Biesbosch leiden met veel enthousiasme publiek rond in de prachtige natuur. Hierdoor kunnen veel mensen, zowel jong en oud, genieten van de mooie verhalen van de Biesbosch. Gezien de grote belangstelling voor deze excursies start het Nationaal Park in mei 2022 met een opleiding voor mensen die graag met mensen en natuur willen werken in de Biesbosch en Biesboschgids willen worden.

De opleiding bestaat in totaal uit 12 bijeenkomsten en loopt van mei tot en met september 2022. De cursusavonden vinden plaats op dinsdagavonden. Omdat de gidsen uit een ruim gebied om de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten zowel aan de Brabantse als de Hollandse kant gehouden, met als locatie de beide bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesboschmuseum in Werkendam. De excursies vinden plaats op de zaterdag-ochtend.

Het cursusprogramma is gericht op het vergroten van de natuurkennis van de Biesbosch en het leren hoe je het pu-bliek zo goed mogelijk de natuur kan laten beleven. De excursies binnen de opleiding zijn bedoeld om de theorie ook werkelijk in het veld in de Biesbosch toe te passen. De cursisten leren hierdoor het gebied beter kennen.

Start cursus: mei 2022

 

Organisatie

De cursusorganisatie is in handen van IVN, Staatsbosbeheer en Nationaal Park De Biesbosch in samenwerking met enkele ervaren Biesboschgidsen.

Kosten

Er wordt een bijdrage van € 180,- per persoon gevraagd voor deelname aan deze cursus. Cursisten kunnen na twee jaar actief te zijn als Biesboschgids het bedrag voor 50% terug ontvangen van de organisatie.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in het volgen van de opleiding tot Biesboschgids, stuur dan zo snel mogelijk een email met alle contactgegevens en een korte uitleg van uw motivatie naar:

Wim Ruis - IVN Coördinator Educatie Nationaal Park De Biesbosch
w.ruis@ivn.nl
06 – 462 507 35