Wat het gebied bijzonder maakt is dat het een van de weinige zoetwatergetijdengebieden is in Nederland. Het bestaat uit de benedenlopen van de Maas, Nieuwe Merwede, Hollands Diep en een groot aantal kreken en eilandjes. Je vindt hier gebieden die begroeid zijn met wilgenbos, afgewisseld met struwelen, ruigten, rietlanden en graslanden. Waar je ook kijkt, het gebied is nergens exact hetzelfde!

Thuis van honderden diersoorten

Dit gebied leent zich perfect voor verschillende diersoorten die de Biesbosch hun thuis noemen. Denk aan de bekende bever, maar ook de ijsvogel, blauwborst, noordse woelmuis en de grote modderkruiper gedijen perfect in het park. Neem je een kijkje in het noordoosten van het gebied, dan kom je terecht in een polder- en uiterwaardenlandschap met een aantal van de beste voorbeelden van stroomdalgrasland en weidekervelhooiland in Nederland.

Ervaar De Biesbosch onder begeleiding

Wil je meer weten over de natuur en het landschap van De Biesbosch? De beste manier is om het gewoon zelf te ervaren! Ga bijvoorbeeld op pad met een gids of boswachter van Staatsbosbeheer die je alles kan vertellen over het gebied.

Lees meer

Goed gekleed op pad - Voorkom natte voeten!

Heeft het recent gestormd of veel geregend, wees dan voorbereid op hogere waterstanden in het natuurgebied. Op het Eiland van Dordrecht ervaren wandelaars dat regelmatig met als gevolg: natte voeten! Vooral in het voor- en najaar loopt het wandelpad langs de knotwilgen nogal eens onder water. Bereid je dus goed voor en kies de juiste kleding voor je bezoek aan het park!