Kabbelend water, zingende vogels en rust. Dat is wat je ervaart als je in een fluisterboot door de Biesbosch vaart. Geen lawaai, geen uitstoot en geen rare geuren. Elektrisch varen is goed voor jou én voor de natuur. Het Nationaal Park De Biesbosch is daarom fan van elektrisch varen! De meeste rondvaartboten in de Biesbosch varen elektrisch. Op veel plekken in de Biesbosch kan je ook zelf een fluisterbootje huren. Liever met een eigen klein groepje en een schipper/gids de Biesbosch in? Ook dat kan! 

Rondvaarten en excursies met een fluisterboot

Boek een plaatsje op een elektrische rondvaartboot bij een van deze Gastheren van de Biesbosch

Met een eigen groep op pad met een schipper/gids

Deze gastheren maken van je dagje Biesbosch een bijzondere belevenis. Een tocht op maat regel je bij: 
Biesboschcentrum Dordrecht – Dordrecht 
Bootje Gezond – Geertruidenberg 
DD Cornelis – Dordrecht 
Imbarcazione Barone – Dordrecht 
Biesbosch Adventures – Werkendam 
BBQboot - Dordrecht
JBN sloep: workshops natuurfotografie

Zelf varen

Zelf varen door de Biesbosch is een ultieme vrijheid ervaren. Alleen, romantisch samen of met een groep vrienden en de vrijheid om te stoppen voor een picknick of wandeling waar en wanneer je maar wilt! 

Elektrische houseboat

Aquahome Rental heeft vakantiewoningen op het water. U wordt naar een mooie locatie in de Biesbosch gevaren (elektrisch).

Meer informatie!

Fluisterbootje huren

Wil je een kano, roei- of fluisterboot huren om zelf De Biesbosch in te gaan? Dit kan bij diverse bootverhuurbedrijven. Een bootje huren is vooral in de zomermaanden erg populair, houd daar rekening mee. Reserveer op tijd een bootje als je bijvoorbeeld met een groep vrienden of familie wil gaan varen op een bepaalde datum. 

Een elektrisch fluisterbootje huur je bij:

Biesboschcentrum Dordrecht – Dordrecht 
Café-botenverhuur van den Diepstraten – Drimmelen - Vraag om elektrisch! 
Bootje Gezond – Geertruidenberg 
Voltex – Drimmelen 
Zijlmans Watersport – Drimmelen – Vraag om elektrisch 
Happy Boats / Snoekbaars botenverhuur – Dordrecht 
De Biesbosch In (niet alles elektrisch)
Jachthaven Oversteeg (niet alleen fluisterboten)

Eigen boot

Als booteigenaar kan je met je eigen boot op verschillende punten de Biesbosch binnenvaren, namelijk via het Hollandse diep, de Amer, de Nieuwe Merwede en de Beneden Merwede. 
Vaar je elektrisch? Oplaadpalen vind je bij de Aakvlaai en op de Vischplaat in de Biesbosch. Om deze oplaadpunten te gebruiken heb je een oplaadkaart nodig die te verkrijgen is bij de Biesboschhoeve op de Vischplaat.

Vaarregels

In het park zijn er regels  voor boten en recreanten van kracht. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat de maximale vaarsnelheid in de meeste kreken 6 km/uur is. Of dat je met grotere boten niet in de kreken mag varen. De regels op het water staan in de Biesboschverordening

Aanlegplekken 

Langs de oevers in De Biesbosch vindt je diverse aanlegplekken en -steigers. Tijdens een vaartocht kan je hier aanleggen om aan land te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling of picknick.