Nationaal Park De Biesbosch bestaat 30 jaar. De aftrap van de feestelijkheden vindt plaats in estafettevorm op 24 mei, 1 en 8 juni. De eerste 2 data zijn al volgeboekt, maar op 8 juni ben je ven harte welkom om de feestelijke aftrap met ons mee te vieren. Deelname is gratis. Meld je snel aan, want vol is vol! 

Na een kort officieel moment kun je kijken naar de gloednieuwe korte film: De Biesbosch door Arendsogen. Met in de hoofdrol de visarend en met een mooie bijrol voor de zeearend. In 15 minuten laat de film zowel boven als onder water zien hoe belangrijk het zoetwatergetijdensysteem van de Biesbosch is voor allerlei soorten planten en dieren. Boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer geeft op zijn eigen beeldende wijze een toelichting op de film.

Programma Zaterdag 8 juni

Locatie Bernarduskerk, Kerkstraat 8 Made

  • 13.30 uur Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
  • 14.00 uur Overhandiging van een doosje vol Biesboschverhalen door wethouder Tim Simons aan een Biesboschgids en een Biesboschgastheer uit Drimmelen. Aansluitend Filmvertoning en lezing van boswachter Harm
  • 15.00 uur Wat heeft de Biesbosch nu en vroeger voor Drimmelen betekend? Presentatie
  • 16.00 uur Afsluiting met drankje en hapje, daarna bij voldoende belangstelling een tocht naar de Hofmansplaat (kosten € 15)

Wil je erbij zijn?
Meld je dan aan via deze link of bij VVV Biesbosch Drimmelen info@vvvbiesboschdrimmelen.nl.

De VVV organiseert die dag nog meer Biesboschactiviteiten.
Kijk hiervoor op: https://www.vvvbiesboschdrimmelen.nl/nl/agenda