Ga op pad en ontdek de Biesbosch te voet. Er zijn twee nieuwe wandelroutes van Staatsbosbeheer die je meenemen door het schitterende gebied. Ga je mee?

Boswachterspad Zuiderklip

Wandeling door een vrijwel onbewoond stuk Biesbosch, waar je alleen per boot kan komen. Waar nu waterrijke rietpolders liggen, stonden vroeger boerderijen en graasde het vee in polders. Het is het gebied waar soorten als roerdomp, kiekendief en duizenden ganzen en eenden hun voedsel vinden en hun kroost grootbrengen. En waar getijdenminnende planten als zwanenbloem en grote kattenstaart floreren.

Over deze route
Het boswachterspad is alleen over water bereikbaar. Er zijn georganiseerde overtochten vanuit Drimmelen naar haven Hofmansplaat. Boeken gaat via biesboschwandeling.nl. Ga je met een eigen (of huur)boot? Dan kun je aanleggen bij de steiger Benedenste Jannezand (51°43'58.6"N 4°50'46.6"E) of steiger Polder Kwestieus (51°44'08.3"N 4°49'26.8"E).

Bekijk hier alle informatie

-----

Van Boom tot Bos wandeling in De Elzen in Dordrecht

Heb jij de Van Boom tot Bos route in De Elzen in Dordrecht al gelopen? Tijdens de wandeling kun je door QR-codes te scannen met je telefoon van alles te weten komen over het ontstaan van het bos, blessen, bosverjonging én de dieren die er leven. Een leuke wandeling voor jong én oud van zo'n 6 km. De route is ontwikkeld ter ere van het 125 jarige bestaan van Staatsbosbeheer.

Bekijk hier alle informatie