Schoolgidsen gezocht

Schoolgidsen gezocht!
Biesboschcentrum Dordrecht is op zoek naar nieuwe vrijwillige schoolgidsen voor het begeleiden van schoolprogramma’s in Nationaal Park De Biesbosch.

Heb je interesse in de natuur? Vind je het leuk om met groepen kinderen op pad te gaan? Ben je overdag beschikbaar? Heb je een goede conditie en ben je niet bang voor regen of modder? Dan is Biesboschschoolgids worden wellicht iets voor jou!

Wie zoeken we?
De schoolprogramma’s richten zich voornamelijk op het basisonderwijs, waarbij de nadruk ligt op de beleving van de natuur in de Biesbosch. We zoeken enthousiaste mensen met belangstelling voor de natuur, die goed met kinderen kunnen omgaan, het leuk vinden hun enthousiasme te delen en de kinderen een unieke ervaring in de Biesboschnatuur willen laten beleven.

Wat bieden we? We bieden een opleiding tot Biesboschschoolgids, een stage en een bijzondere werkomgeving. Als gids ben je vrijwilliger en krijg je een onkostenvergoeding.

Schoolgidsencursus
Vanaf februari 2024 organiseert Biesboschcentrum Dordrecht samen met IVN Natuureducatie een schoolgidsencursus, waarmee vrijwilligers worden opgeleid tot zelfstandig schoolgids. Tijdens deze cursus leer je het verhaal van de Biesbosch aan kinderen over te brengen en hun natuurbeleving te stimuleren. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 50,00 per persoon.

De cursusdata zijn: 14 & 27 februari en 5 & 19 maart van 09.30 tot 12.30 uur. Wanneer je de schoolgidsencursus met goed gevolg hebt afgelegd, dan volgt een stagetraject. Je krijgt een mentor toegewezen die je verder begeleidt tot zelfstandig schoolgids.

Interesse?
Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Ingeborg van der Linden, door een mail te sturen met je persoonlijke gegevens en je motivatie naar i.van.der.linden@dordrecht.nl .