30 jarig nationaal park presenteert: Biesbosch avonturenkaart en memoryspel

Dit jaar bestaat Nationaal Park De Biesbosch 30 jaar. Ook kinderen worden uitgenodigd om dit mee te vieren. Speciaal voor hen is een avonturenkaart met een bijbehorend memoryspel ontwikkeld.

Verschillende Biesboschpartijen, waaronder IVN natuureducatie, Staatsbosbeheer en de bezoekerscentra, hebben een speciale avonturenkaart met activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Hierop staan toegankelijke natuuropdrachtjes rond het thema Nationaal Park De Biesbosch, een B&B vol leven. Kinderen die hun ingevulde avonturenkaart bij een van de entreepoorten van de Biesbosch laten zien, ontvangen een mooi memoryspel met bijzondere dieren en planten die in de Biesbosch voorkomen. Het doel van de avonturenkaart is om meer kinderen (en hun ouders) de natuur en het landschap van de Biesbosch te laten ontdekken. De kaart wordt daarom ook onder een aantal basisscholen binnen de Biesboschgemeenten verspreid.

Het memoryspel bevat prachtige plaatjes met kenmerkende Biesboschdieren en -planten. Met de QR-code op het doosje kun je de verhalen van die dieren en planten lezen. De afbeeldingen laten zien dat de Biesbosch met recht een B&B vol leven is. De verhalen spelen ook een rol bij excursies in de Biesbosch en staan vanaf de zomer op deze website.

De entreepoorten van de Biesbosch waar kinderen een Biesbosch avonturenkaart kunnen ophalen zijn Biesboschcentrum Dordrecht, Biesbosch MuseumEiland, VVV Drimmelen, VVV Geertruidenberg en Museum Twintighoeven. De memoryspellen zijn hier ook verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.   

De avonturenkaart en het memoryspel konden mede dankzij een bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds worden gerealiseerd.