De Biesbosch is maar liefst 600 jaar oud! Een verwoestende storm zorgde toen voor het begin van het prachtige natuurgebied dat we vandaag de dag kennen.

18 november 1421, een nacht waarin een woeste storm zorgde voor dijkdoorbraken en daarmee het begin van het ontstaan van de Biesbosch. Een ramp van lang geleden, die anno nu actueler is dan ooit. Met de wereldwijde klimaatcrisis is het beheersen van het opkomende water belangrijker dan ooit. Dat verdient de aandacht! En daarom is het dit jaar het themajaar ‘600 jaar Elisabethsvloed’. Een jaar vol bijzondere, leerzame en spannende activiteiten.

De Sint Elisabethvloed route

Deze is in totaal 160 km lang, maar je kunt hem korter maken zodat je een rondje per gemeente kunt fietsen. Of juist ervoor kiezen om extra lussen te maken om zo nog meer van de prachtige omgeving te ontdekken en natuur met cultuur te combineren.

Route bekijken

Bijzondere activiteiten

Feitje

De Elisabethsvloed is vernoemd naar de heilige Elisabeth van Thüringen. De ramp vond namelijk plaats op de dag die vroeger haar naamdag was, 19 november. Daarom koos men er destijds voor om de stormvloed naar haar te vernoemen. De naamdag van Elisabeth valt anno nu overigens op 17 november. Wist jij dit al?